Search
Close this search box.
لارنژیت یا التهاب حنجره

التهاب حنجره یا لارنژیت✨

التهاب حنجره (لارنژیت) یک وضعیت پزشکی است که به التهاب و تورم حنجره اطلاق می‌شود. حنجره بخشی از دستگاه تنفسی است که در ایجاد صدا نقش دارد و در مسیر عبور هوا به ریه‌ قرار دارد. این بیماری به صورت حاد یا مزمن اتفاق می‌افتد و می‌تواند در هر سنی بروز پیدا کند. پیدایش این بیماری اغلب دلایل متعددی دارد و علائم متفاوتی از خود نشان می‌دهد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

التهاب حنجره

درک التهاب حنجره

التهاب حنجره به وضعیتی گفته می‌شود که در آن بافت حنجره (بخش بالایی نای) تحریک و ملتهب می‌شود. این التهاب ناشی از عفونت های ویروسی یا باکتریایی، تحریکات شیمیایی، خشکی یا ترشحات نامناسب در هوا، استفاده از تنباکو یا مواد آلرژی زا است. با توجه به مشکلات مختلف موجود در التهاب حنجره، مشورت با بهترین متخصص گوش، حلق و بینی و دریافت درمان مناسب از اهمیت بسزایی برخوردار است. التهاب حنجره معمولاً جدی نیست اما به طور کلی باید مورد بررسی قرار گیرد تا از عدم وجود مشکلات جدی‌ اطمینان حاصل شود.

علائم لارنژیت

علائم لارنژیت بسیار متنوع بوده و به شدت بیماری بستگی دارند. علائم شایع این بیماری عبارتند از:

✅ سوزش و درد در حلق که از علائم اصلی لارنژیت است.

✅ سرفه خشک مداوم

✅ گلو درد

✅ ضعف عمومی و خستگی

✅ تب در موارد شدیدتر

✅ سختی در بلعیدن

به دلیل شباهت علائم لارنژیت با برخی از بیماری‌ های دیگر مانند عفونت ‌های تنفسی دیگر، تشخیص دقیق و مشاوره با بهترین دکتر گوش، حلق و بینی بسیار حائز اهمیت است.

لارنژیت

تشخیص لارنژیت

تشخیص لارنژیت معمولاً بر اساس علائم بالینی، بررسی فیزیکی حنجره و در برخی موارد، انجام آزمون‌ های تکمیلی انجام می‌شود. در ابتدا پزشک علائم بالینی مانند درد، تب، سوزش گلو و دیگر موارد را بررسی کرده و با معاینه از ناحیه گلو دلیل این عوارض بررسی می‌شود. در ادامه برای تشخیص دقیق برخی آزمایشات و تست های تکمیلی مانند آزمایش خون سونوگرافی و تست آلرژی انجام می‌شود و با بررسی این موارد ابتلا یا عدم ابتلا به لارنژیت تشخیص داده می‌شود.

درمان های محافظه کارانه (غیر جراحی) برای التهاب حنجره

برای درمان التهاب حنجره، علاوه بر درمان‌ های دارویی و پزشکی، می‌توان از روش ‌های غیر جراحی و خانگی نیز استفاده کرد که ممکن است به تسکین علائم کمک کنند اما باید در نظر داشته باشید که اگر این موارد، بیش از دو هفته طول کشید حتما باید سریعا اقدامات پزشکی را شروع کنید. در ادامه به برخی از روش ‌های غیر جراحی برای درمان التهاب حنجره اشاره خواهیم داشت:

✅ پیشگیری از تحریک زیاد حنجره و استراحت صدا

✅ مصرف مایعات گرم و نوشیدنی‌ های گرم مانند چای و عسل

✅ بخور درمانی با اسانس‌های گیاهی (مانند آویشن یا نعناع)

✅ اجتناب از عوامل تحریک ‌کننده

✅ اجتناب از دود سیگار، تنباکو، الکل، مواد شیمیایی تنفسی

✅ مصرف مکمل‌های غذایی حاوی ویتامین  C، زینک و گیاهان دارویی مانند آلوئه ورا

✅ ترک استعمال دخانیات یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش التهاب حنجره است.

✅ ممکن است پزشک داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن تجویز کند.

درمان های خاص لارنژیت مزمن 

لارنژیت مزمن به عنوان یک وضعیت پایدار التهابی در حنجره تشخیص داده می‌شود و نیازمند درمان ‌های خاص و مداوم است. لارنژیت مزمن معمولاً ناشی از عوامل تحریک‌کننده مداوم یا بیماری‌های زمینه‌ ای است و نیاز به رویکردهای درمانی طولانی ‌مدت و جامع دارد. در ادامه به برخی از درمان‌های خاص برای لارنژیت مزمن اشاره خواهیم داشت:

✅ استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

✅ داروهای استروئیدی برای کاهش التهاب

✅ اگر علت لارنژیت مزمن عفونت باکتریایی باشد، آنتی‌بیوتیک‌ها لازم است.

✅ اگر لارنژیت مزمن ناشی از ریفلاکس اسید معده باشد، درمان ریفلاکس با داروهای مهارکننده پمپ پروتون (PPIs) و تغییرات رژیم غذایی ضروری است.

✅ درمان و مدیریت آلرژی‌های مزمن با آنتی‌هیستامین‌ها و اجتناب از مواد آلرژی ‌زا یکی دیگر از راه های بهبود است.

✅ مراجعه به گفتار درمانی برای آموزش تکنیک‌های صحیح استفاده از صدا و کاهش فشار بر تارهای صوتی.

✅ در موارد نادر و شدید، ممکن است نیاز به جراحی برای رفع مشکلات ساختاری یا حذف بافت‌های آسیب‌ دیده باشد.

 لارنژیت

پیشگیری از لارنژیت

رعایت برخی نکات مراقبتی و رعایت توصیه های پزشکی تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به لارنژیت دارد که در ادامه برخی از این موارد را به اختصار توضیح می‌دهیم:

✔ اجتناب از صداهای بلند و استراحت صدا در صورت نیاز

✔ آموزش به کودکان و نوجوانان درباره استفاده صحیح از صداها و اجتناب از داد و فریاد بیش از حد

✔ کاهش مخاطرات ناشی از استفاده از سیگار و دود سیگار

✔ اجتناب از تماس با مواد شیمیایی قوی که می‌توانند حنجره را تحریک کنند.

✔ تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب، خواب کافی و ورزش منظم

✔ آموزش به کودکان درباره رعایت بهداشت دست و جلوگیری از انتقال عفونت ‌ها به حلق

 نتیجه گیری

التهاب حنجره به دلیل عوامل مختلف از جمله عفونت ‌های ویروسی یا باکتریایی، آلرژی‌ ها، تحریکات شیمیایی یا فیزیکی، استفاده بیش از حد از صداها، یا آلودگی هوا ایجاد می‌شود. علائم التهاب حنجره شامل سوزش، خشکی، درد گلو، سرفه، تنگی نفس، صداهای دهنی یا نیافتنی، و تورم حنجره می‌باشد. لارنژیت مزمن نیازمند توجه و پیگیری مستمر است و باید تحت نظر پزشک متخصص درمان شود. تشخیص و درمان به موقع می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کند.

سوالات متداول

چه عواملی باعث ایجاد التهابات حنجره می شوند؟

عوامل متعددی می توانند باعث ایجاد التهابات حنجره شوند، از جمله عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا، عفونت های باکتریایی، آلرژی ها، و حتی استرس و خشکی هوا.

چه مدت زمان می‌برد تا التهاب حنجره بهبود یابد؟

در بیشتر موارد، التهاب حنجره حاد در عرض چند روز تا دو هفته بهبود می‌یابد اما به هر حال این احتمال وجود دارد که برای برخی افراد طولانی تر شود.

التهاب حنجره مسری است؟

اگر التهاب حنجره ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد، ممکن است مسری باشد. شستن دست‌ها و اجتناب از تماس نزدیک با دیگران در زمان بیماری می‌تواند از انتشار آن جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط