Search
Close this search box.
آندوسکوپی سینوس

آندوسکوپی سینوس

آندوسکوپی سینوس یکی از روش های پر کاربرد برای درمان سینوزیت است. درصورت عدم مراجعه به موقع به پزشک و طولانی شدن دوره سینوزیت، سبب ابتلا به سینوزیت حاد می شود. برای تشخیص سینوزیت مزمن یا بررسی عوارض آن از آندوسکوپی تشخیصی بینی و سینوس استفاده می شود. سینوزیت یک نوع التهاب است که سبب ورم، فشار و درد در سینوس ها می شود.

این جراحی همچنین، برای تشخیص، نمونه برداری و درمان انواع توده های خوش خیم و بد خیم، سینوس ها و بیماری های مزمن بکار می رود.

در این مقاله، به توضیح درباره آندوسکوپی سینوس، دلیل انجام، کاربرد ها، عوارض، هزینه و … می پردازیم. چنانچه بیماری های سینوس بینی دارید یا می خواهید اطلاعاتی در خصوص این نوع آندوسکوپی به دست آورید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

آندوسکوپی سینوس

آندوسکوپی سینوس چیست؟

آندوسکوپ، یک ابزار فلزی است که روی آن دوربینی تعبیه شده که در سوراخ بینی قرار می گیرد، و بوسیله آن پزشک می تواند، داخل بینی و سینوس ها را با کمک یک آن دوربین ویدئویی که متصل به آندوسکوپ است به خوبی مشاهده کند. امروزه، آندوسکوپی به طور معمول با درد خفیف و دوران نقاهت کوتاه انجام می شود .

چرا عمل جراحی آندوسکوپی سینوس انجام می شود؟

این آندوسکوپی به جهت تشخیص و درمان عارضه های سینوسی، مشکلات مخاطی و بیماری هایی که با سی تی اسکن و ام آر ای قابل تشخیص نیستند، انجام می شود.

دلیل دیگر انجام آن به جهت تشخیص و درمان رينو سينوزيت يا سينوزيت مزمن است. سینوزیت مزمن، التهاب (تورم) بینی و سینوس ها است و سینوزیتی است که با گذشت زمان (معمولا حداقل 3 ماه) درمان نشده باشد. مزمن، به این معنا که التهاب در بینی و سینوس ها باقی مانده و از بین نرفته است. عفونت، پولیپ بینی ، آلرژی و … ممکن است باعث التهاب بینی و سینوس ها شود.

نحوه انجام آندوسکوپی سینوس

این تکنیک گاهی برای تشخیص بیماری و گاهی با هدف درمان، راحت و بدون نیاز به ایجاد برش، انجام می شود. پزشک به وسیله آندوسکوپ داخل بینی و سینوس های بیمار را مشاهده می کند و می تواند بیماری را تشخیص داده یا درمان کند.

بیشتر بخوانید: جراحی آندوسکوپی بینی

دلایل انجام آندوسکوپی سینوس

  • عفونت های مکرر : عفونت هایی که به صورت مکرر و در طولانی مدت ایجاد شده است.
  • عفونت های سینوسی که به چشم، صورت یا مغز، پولیپ بینی گسترش می یابند.
  • نشت مایع مغزی در بینی
  • انسداد مجرای اشکی

اقدامات قبل از جراحی آندوسکوپی سینوس

  • قبل از عمل جراحی، بیمار باید در جلسات مشاوره قبل عمل با پزشک خود شرکت کند و سوابق بیماری و حساسیت های دارویی خود را در اختیار پزشک قرار دهد.
  • در صورت استفاده از داروهایی مانند وارفارین، آسپرین یا کلوپیدوگرل حتما باید پزشک را مطلع کرد و دو هفته قبل از آندوسکوپی، مصرف آن ها را قطع کرد.
  • همچنین شما باید از دو هفته قبل از جراحی، مصرف خوراکی هایی مانند سیر، بابونه، زنجبیل و … که احتمال خونریزی حین جراحی را کاهش می دهد قطع کنید.
  • در بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن چرکی، توصیه می شود 10 روز قبل از آندوسکوپی، آنتی بیوتیک خوراکی به همراه دوز پایین پردنیزولون تحت نظر پزشک مصرف شود تا ریسک خونریزی حین آندوسکوپی را کاهش دهد. مصرف پردنیزولون برای کسانی که مبتلا به فشار خون، خونریزی های گوارشی و … هستند ممنوع می باشد و مصرف هرگونه دارویی باید با تجویز پزشک باشد.

مزایای جراحی آندوسکوپی سینوس

  • کاهش تعداد و شدت عفونت های سینوسی
  • تقویت حس بویایی بیمار
  • بهبود علائم ناشی از بیماری سینوزیت
  • بهبود جریان هوا از طریق مجاری بینی
مزایای جراحی آندوسکوپی سینوس

عوارض عمل آندوسکوپی سینوس

معمولا این جراحی عارضه خاصی ندارد، ولی گاهی ممکن است پس از اتمام آثار بی حسی، ممکن است بیمار درد احساس کند که موقتی است و از بین می رود. به ندرت پیش میاد که بیمار خونریزی داشته باشد که قابل کنترل است. به علت وجود التهاب مزمن یا آلرژی، تورم مخاطی و در نتیجه گرفتگی بینی ممکن است ایجاد شود که با استفاده از اسپری های خاص رفع می شود و موقتی است.

 قیمت آندوسکوپی سینوس

دغدغه بسیاری از بیمارانی که قصد انجام این نوع آندوسکوپی را دارند، قیمت آن می باشد. برآورد هزینه اندوسکوپی بستگی به شرایط مختلفی از جمله هدف آن دارد. ممکن است هدف از انجام آندوسکوپی سینوس تشخیص یا درمان باشد که هر کدام هزینه های متفاوتی دارد.

برخی از عوامل مؤثر دیگر در تعیین قیمت آندوسکوپی عبارتند از :

  • دستمزد پزشک
  • ابزاری که در عمل مورد استفاده قرار گرفته است
  • هزینه بیمارستان یا کلینیک
  • شدت پیشرفت بیماری و میزان حاد بودن آن

تمام این عوامل می تواند در تعیین هزینه آندوسکوپی مؤثر باشد و قیمت آن برای هر فرد، متفاوت است و برای اطلاع از آن بایستی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.

2 Responses
  1. سلام خسته نباشید
    من طی یکماه اخیر ۲بار سردرد خیلی شدید گرفتم که نواحی پیشانی و شقیقه تیغه بینی گونه و پشت پلکهام بود گاهی هم ترشحات بینیم موقع عطسه بوی بد میده
    آیا ممکنه سینوس هام عفونت کرده باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط