سرطان حنجره جزء آن دسته از بیماریی هایی می باشد که اگر فورا تشخیص داده نشود، عوارض جانبی را برای بیمار ایجاد خواهد کرد به گونه ای که فرد صدای خود را از دست خواهد داد، حتی می تواند باعث مرگ نیز گردد.
ویژگی و خصوصیت این بیماری بدین صورت است که اگر به موقع تشخیص داده شود، به معنای آن که با اقدام خیلی جزئی مانند جراحی های ساده همچون جراحی لیزر یا عمل های دیگرقابل درمان و پیشگیری از پیشرفت خواهد بود. با این اقدام بیمار نه تنها کیفیت صدای خود را بدست خواهد آورد بلکه می تواند طول عمر بیشتر و مناسبی را برای خود داشته باشد.
علائم سرطان حنجره
مهم ترین علامتی که می توان یک متخصص گوش و حلق و بینی را به سرطان حنجره برساند، که باید بدان دقت شود، گرفتگی صدا است. این گرفتگی اولین نشانه سرطان حنجره می باشد که اغلب این عارضه شدت پیدا می کند و به طوری که بیمار ممکن است همراه با قورت دادن صدا درد و مشکل نیز داشته باشد.
اما سایر علائم همچون:
- کاهش وزن
- وجود گوش درد و گلو درد مزمن
- عدم تنفس
- احساس ورم و گرفتگی در گلو
- مشکل در بلع غذا
- تولید خلط
- تغییر در صدا
- خستگی
- تغییر اندازه غده های لنفاوی
- تب
- تغییرات پوستی
- درد در ناحیه قفسه سینه
- نفس بدبو
- سرفه های طولانی
- و…
بنابراین هر بیماری که زمینه خطررا داشته باشد همچون افرادی که بیش از اندازه سیگار، مواد مخدر و یا نشیدنی های الکلی مصرف می نمایند، که باعث گرفتگی صدای آنان بیش از 4 هفته می شود، حتما باید اقدامات تشخیصی برای آنان صورت بگیرد.
اولین روش برای تشخیص سرطان حنجره در یک بیمار معاینه با آندوسکوپی یا لاپاراسکوپی حنجره می باشد که در صورت مشاهده ضایعه مشکوک ، نمونه برداری صورت خواهد گرفت.
اما از مطمئن ترین راه تشخیص سرطان حنجره، بیوپسی برداری می باشد، که متخصص گوش و حلق و بینی، قطعه کوچکی از بافت بیمار رابه آزمایشگاه ارسال می کنند تا زیر میکروسکوپ قرار داده شودو به ارزیابی سلول های سرطانی صورت گیرد.
در بیشتر مواقع پزشک برای درمان سرطان حنجره از شیمی درمانی و یا پرتو درمانی جهت برطرف نمودن سرطان استفاده می کند با این تفاوت که هر چه میزان پیشرفتگی بیشتر یا کمتر باشد، درمان متفاوت تر می باشد.
نکته اگر سرطان حنجره به مرز پیشرفتگی خود رسیده باشد، متخصص گوش و حلق و بینی مجبور به برداشتن حنجره یا لارنجکتومی خواهد شد بدین معنا که:
پزشک برای ازبین بردن سلول های سرطانی از اشعه ایکس و پرتو درمانی یا همان رادیوایزوتوپ استفاده می کند. این اقدام باعث می شود که تومور ایجاد شده کوچک و یا محو گردد. اگر با این روش تومور خنثی نشود، دکتر از روش شیمی درمانی نیز در این زمینه استفاده می نماید تا سلول های سرطانی را از بین ببرد، در واقع متخصص از دو روش درمانی جهت درمان استفاده می کند تا سلامتی را برای بیمار بازیابد.
چکیده مطلب
این سرطان هیچ گونه غربالگری خاصی ندارد تنها راه تشخیص علائمی همچون: تغییر صدا و یا گرفتگی آن می باشد که در صورت مشاهده باید هر چه زودتر به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.