جراحی آندوسکوپی بینی یک روش کم تهاجمی و سریع برای رفع مشکلات سینوسی افراد است. جالب است بدانید بر اساس مطالعات و تحقیقات، مشکلات سینوسی 80 تا 90 درصد افراد به وسیله این جراحی برطرف شده است.
همیشه وقتی اسم «جراحی» یا «عمل» به میان میآید، تصویری دردناک و خونین جلوی چشممان نقش میبندد. اما این تصور در مورد عمل آندوسکوپی بینی اشتباه است!
در این روش دیگر خبری از خون و زخمهای آنچنانی نیست. احتمالاً از خود میپرسید: چگونه چنین چیزی امکانپذیر است. ما در این مقاله به طور کامل به این سؤال شما پاسخ میدهیم. علاوه بر آن شما را با فواید، هزینهها و عوارض این عمل آشنا می سازیم.
جراحی آندوسکوپی بینی چیست؟
احتمالاً در اطرافتان افرادی را دیدهاید که از بیماری سینوزیت رنج میبرند. در واقع در این نوع بیماری دهانه بین سینوس و داخل بینی مسدود و در نتیجه مخاط حبس میشود.
این موضوع میتواند باعث ایجاد مشکلات مختلفی مثل کاهش حس بویایی، انسداد بینی، درد و … در فرد شود. جراحی آندوسکوپی بینی به داد این افراد رسیده و یکی از بهترین روشها برای درمان و رفع انسداد در سینوسها است.
در این روش پس از بیهوشی یا بیحسی بیمار با توجه به تشخیص جراح مورد نظر، لوله آندوسکوپ را به بینی شخص وارد میکنند. جالب است بدانید در انتهای این لوله دوربین مخصوصی وجود داشته که پزشک با استفاده از آن میتواند خیلی دقیق داخل بینی را معاینه کند.
با این کار جراح میتواند پولیپ یا تودههای کوچک مخاط را برداشته و انسداد موردنظر را کاملاً رفع کند. یک نکته خیلی جالب در مورد جراحی آندوسکوپی بینی کم تهاجم بودن آن است و اینکه هیچگونه برشی در ناحیه موردنظر ایجاد نمیشود. شما بلافاصله پس از اتمام جراحی میتوانید به کارهای روزمره خود برسید.
البته جراحی آندوسکوپی بینی کاربردهای زیادی دارد که در بخش زیر بیشتر با آنها آشنا میشوید.
آشنایی با مزایا و کاربردهای آندوسکوپی بینی
آندوسکوپی بینی امروزه به عنوان بهترین راه حل شناسایی بیماری های مربوط به ناحیه بینی و از همه مهمتر بهترین روش برای درمان آنها از دیدگاه پزشکان متخصص و صاحب نظر شناخته شده است. بسیاری از مشکلاتی که افراد در ناحیه مخاطی دارند را ممکن است نتوان از طریق ام آر و عکس برداری تشخیص داد، اما این مشکلات از طریق آندوسکوپی بینی به راحتی قابل تشخیص بوده و به دنبال آن پزشک سریعا راه هایی را برای درمان آن تجویز می نماید.
با استفاده از آندوسکوپی بینی، پزشک می تواند ساختار دهانه های سینوسی فرد را از طریق بررسی تمامی قسمتهای مربوط به ناحیه بینی واکاوی نماید. از نظر زمانی این جراحی 5 الی 10 دقیقه به طول می انجامد و جزء فرآیند پزشکی کاملا موضعی و سرپایی محسوب می شود.
این نوع جراحی برای افراد مزایا و فواید بسیار زیادی دارد مانند:
- رفع عفونتهای شدید
- رفع عفونتهای پشت چشم و جلوگیری از سرایت آنها به مغز
- برطرف کردن پولیپ بینی برای تنفس بهتر
- رفع تومورهای بدخیم و خوشخیم موجود در حفرههای سینوسی
- جلوگیری از نشت ترشحات مغز به بینی
- بهبود حس بویایی
- بهبود علائم سینوزیت
خیلی از افراد هنوز هم شک دارند که آیا به جراحی آندوسکوپی بینی نیاز دارند یا خیر؟ آیا این سؤال شما نیز هست؟ در قسمت زیر این شک شما را برطرف خواهیم کرد.
چه زمانی به جراحی آندوسکوپی بینی نیاز داریم؟
اگر هنوز نمیدانید به این نوع جراحی نیاز دارید یا خیر این قسمت مخصوص شماست. در صورت داشتن هرکدام از مشکلات زیر احتمالاً به جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی نیاز دارید:
- گرفتگی بینی
- رینو سینوزیت (التهاب یا عفونت بینی و سینوس)
- پولیپ بینی
- خوندماغ مزمن
- درد صورت در بالای چشمها و اطراف سینوسها
- آنوسمی (از دست دادن حس بویایی)
- سردرد
- مشکلات تنفسی
البته توصیه میکنم حتماً برای تشخیص دقیق و بهتر به یک پزشک بسیار مطمئن و ماهر مراجعه کنید. دکتر جهانگیر قربانی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی در این نوع جراحی تجربه و مهارت بسیار بالایی داشته و شما را به نتیجه دلخواهتان میرساند. برای ارتباط با دکتر یا دریافت نوبت می توانید از طریق اطلاعات تماس سایت اقدام کنید.
آندوسکوپی بینی چگونه انجام می شود؟
فرایند آندوسکوپی بینی بدین صورت انجام می شود که به کمک دستگاه آندوسکوپ، نوری به داخل بینی وارد می شود که کمک می کند فرد جراح بتواند به راحتی داخل بینی را مشاهده نماید. تصاویر داخل بینی بزرگ نمایی شده و به مشاهدات بهتر پزشک کمک می کند.
پزشک می تواند مشکلات داخل این ناحیه از بدن را به وضوح ببیند و بتواند درمان کامل تری داشته باشد. این مشاهدات دقیق به واسطه دوربین کوچکی است که در انتهای دستگاه آندوسکوپ نصب شده است.
در زمان انجام آندوسکوپی بیمارهیچ نیازی به بیهوشی کامل نداشته و تنها یک بی حسی موضعی کفایت می کند.
پزشکان متخصص گوش حلق و بینی از طریق این روش درمانی توانسته اند مشکلات زیادی از جمله نشت مایع مغزی، بررسی اختلالات بویایی، وجود جسم خارجی در بینی، تورم و حساسیت ناحیه مخاط را شناسای و درما ن کنید. از طریق آندوسکوپی بینی تشخیص و درمان سینوزیت نیز امکان پذیر است.
آندوسکوپی بینی در کودکان
در بین کودکان گرفتگی های بینی ناشی از سرماخوردگی ساده و سپس عفونت بینی و سینوس ها بسیار دیده می شود. بخصوص کودکانی که بدن ضعیف تری نسبت به مقابله با ویروس دارند بیشتر از این گرفتگی های بینی و حلق رنج می برند.
انسداد بینی در کودکان امری شایع است و اغلب به بزرگ شدن آدنوئید نسبت داده می شود. از این رو آندوسکوپی بینی وسیله ای امن، و در عین حال مفید برای شناسایی ناهنجاری های بالقوه در کودکان مبتلا به انسداد بینی می باشد.
هیپرتروفی آدنوئید شایع ترین علت انسداد بینی در کودکان است. روشهای مختلفی برای ارزیابی اندازه آدنوئید مانند رینوسکوپی خلفی و معاینه رادیولوژیکی نازوفارنکس پیشنهاد شد. طبق نظر پزشکان انجام عمل مذکور در کودکان زیر دو سال بدون داروهای ضد احتقان امکان پذیر نیست.
با توجه به نتایج بسیار مطلوبی از آندوسکوپی بینی در کودکان مشاهده شده است به عنوان یک روش درمانی خوب شناخته شده است.
آندوسکوپی حفره بینی و رینو فارنکس نسبت به روش های دیگر آسیب کمتری دارد و به راحتی قابل پذیرش برای کودکان است. این روش درمانی می تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی روتین مناسب در کودکان پیشنهاد شود زیرا فرآیند آن به خوبی توسط کودک تحمل می شود.
از طرفی آندوسکوپی به راحتی و با سرعت انجام می پذیرد و در تشخیص رینوسینوزیت بسیار مفید است .
دکتر جهانگیر قربانی یکی از جراحان متخصص و پزشکان بسیار با تجربه در انجام اندوسکوپی بینی است. ایشان بازخوردهای مطلوبی از بیماران پس از انجام اندوسکوپی بینی داشته اند و آن را راهی مطمئن برای بهبود سلامت ناحیه مخاطی می دانند.
حال که به طور کامل با این جراحی آشنا شدید، احتمالاً هزینههای مربوط به آن ذهن شما را به خود مشغول کرده است. در بخش زیر در این مورد توضیح میدهیم.
هزینه جراحی آندوسکوپی بینی چقدر است؟
این نوع عمل هزینه مشخص و ثابتی ندارد و با توجه به مشکلات افراد، میزان آنها نیز فرق میکند. به همین دلیل اگر نیاز به اطلاع دقیقی از تعرفه عمل آندوسکوپی بینی و سینوس دارید حتماً باید به صورت دقیق معاینه شوید.
فقط یک پزشک یا مشاور حرفهای میتواند در این زمینه به شما کمک کند. از طرفی اگر جراحی شما کاملاً درمانی باشد، بیمه تا حدودی در پرداخت این هزینهها به شما کمک میکند.
تا اینجا شما با موارد ضروری در مورد این عمل آسان اما حساس آشنا شدید. به نظرتان چرا میگوییم حساس؟ زیرا اگر یک پزشک بیتجربه را برای این کار انتخاب کنید، احتمال بروز عوارض زیر پس از عمل برایتان وجود دارد.
عوارض عمل آندوسکوپی بینی چیست؟
آندوسکوپی بینی در حالت کلی بی خطر است اما به ندرت ممکن است افراد عوارضی را تجربه نمایند. بسیاری از پزشکان متخصص معتقد هستند که آندوسکوپی بینی هیچ عارضه بعد از عمل نداشته است. اما افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، لازم است حتما قبل از انجام این کار آن را به پزشک خود اطلاع دهند.
اگر بیمار پس از انجام فرایند آندوسکوپی عوارضی چون واکنش نامطلوب به بی حس کننده یا ضد احتقان، غش کردن،خونریزی بینی را مشاهده نمود از نظر پزشکان جای نگرانی چندانی ندارد. اما فرد در صورت بروز این علائم حتما بایستی تحت نظر پزشک و بیمارستان قرار بگیرد.
خطرات خاص به عوامل مختلفی از جمله سن افراد، میزان توان جسمی فرد، و سایر شرایط سلامتی موجود بستگی دارد. لازم است حتما عوارض احتمالی قبل از انجام این عمل به بیمار اطلاع داده شود.
درد بعد از آندوسکوپی بینی
آندوسکوپی بینی قاعدتا با درد همراه نیست، با این حال ممکن است فرد در طول عمل فشاری را در بینی خود احساس کند. اسپری و آمپول بی حس کننده ممکن است دهان و گلو و بینی شما را بی حس کند و باعث تلخی دهان شود. این بی حسی در عرض 30 دقیقه برطرف می شود و اصلا جای نگرانی نیست. عوارض بعدی این نوع آندوسکوپی ممکن است شامل درد خفیف در بینی و گلو باشد. این علائم معمولاً طی یک یا دو روز خود به خود برطرف می شوند.
عفونت بعد از آندوسکوپی بینی
به ندرت، ممکن است افراد بعد از عمل دچار عفونت شوند. در صورت بروز تب، لرز، حالت تهوع یا سایر علائم عفونت حتما باید به پزشک اطلاع داده شود. همچنین اگر بیمار پس از انجام این کار احساس تورم و درد در سینوس ها داشته باشد لازم است از داروهای ضد التهاب که تحت نظارت پزشک تجویز می شود مصرف نماید.
درست است که این جراحی بسیار ساده و سریع انجام میشود، اما باید حتماً در انتخاب جراح خود دقت کنید تا به مشکلات زیر دچار نشوید. برخی از این عوارض بسیار جدی هستند، پس هرگز این موضوع را پشت گوش نیندازید.
عوارض عمومی جراحی آندوسکوپی بینی
ممکن است در تعداد بیشتری از افراد این عوارض مشاهده شود:
- خونریزی
- عفونت یا زخم در محل جراحی
- واکنش آلرژیک به تجهیزات، مواد یا دارو
- لخته شدن خون در پا
- لخته شدن خون در ریه
- عفونت قفسه سینه
عوارض خاص عمل آندوسکوپی بینی
این عوارض شدیدتر و همچنین خطرناکتر از نوع قبلی هستند:
- ایجاد مشکلات چسبندگی
- نشت مایع از مغز
- آسیب به استخوان اطراف چشم
- دو بینی
- کوری
- سندرم شوک سمی (عفونت جریان خون)
- آسیب به مجرای اشک شما
- کاهش حس بویایی
توصیههای پایانی در مورد جراحی آندوسکوپی بینی
در این مقاله شما با تمام موارد موردنیاز جراحی آندوسکوپی بینی از چگونگی جراحی گرفته تا مزایا، هزینه و عوارض آن نیز آشنا شدید. البته باید بدانید در برخی موارد شما نیازی به انجام جراحی نداشته و فقط با مصرف دارو نیز مشکلتان برطرف میشود.
مثلاً اگر سینوزیت شما به دلیل آلرژی ایجاد شده، دوری از محرکها و یا استفاده از داروهایی مثل آنتیهیستامین تا حد زیادی به شما کمک میکند. البته باز هم توصیه میکنم برای اطمینان، به جراحی قابل اعتماد مراجعه کنید.
جمع بندی
آندوسکوپی بینی از جمله روش های درمانی کاملا نتیجه بخش در بهبود عفونت های سینوسی و ناحیه مخاطی است که حتما باید توسط پزشک متخصص انجام شود. تجربه پزشکی نشان داده که این جراحی هیچ گونه خطر و عارضه نگران کننده ای ندارد. آندوسکوپی بینی نه تنها در بزرگسالان بلکه برای سنین پایین تر نیز نتایج درمانی بسیار مطلوبی داشته است. طی فرایند 5 تا 10 دقیقه ای این عمل، پزشک می تواند توسط دستگاه آندوسکوپ، دیدی کاملا واضح بر مشکلات داخل بینی داشته باشد و آن را بهتر و راحت تر برطرف نماید.
حتماً در بخش دیدگاه های مقاله سؤالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین باعث افتخار ماست که این مقاله را برای افرادی که به این مشکلات دچار بوده و یا قصد جراحی دارند نیز ارسال کنید.