شایعترین اجسام خارجی که از گوش کودکان خارج می کنند اشیاء کوچک مانند مهره ها و دانه های ریزی هستند که یا خود کودک یا همبازی وی آن را به داخل گوش فرو کرده اند .کمتر اتفاق می افتد که حشرات کوچک به داخل گوش وارد شوند و یا در آن به دام بیافتند.
آیا خطرناک است ؟
هر گونه شی خارجی در گوش که به آسانی خارج نشوند باید خطرناک تلقی گردند زیرا ممکن است موجب عفونت مجرای خارجی یا ورم گوش خارجی شود و یا به پرده صماخ آسیب رساند .
ابتدا چه کار باید بکنید ؟
- اگر شی کوچک و نرم باشد آن را با یک موچین خارج کنید ، اگر احساس می کنید گرفتن آن موجب مجروح شدن اطراف گوش می شود دست به آن نزنید و فوراً به پزشک مراجعه کنید .
- اگر جسم خارجی یک حشره باشد کودک خود را به بغل بخوابانید به طوری که گوش آسیب دیده وی در معرض دست شما و رو به بالا باشد و آب گرم در داخل آن بریزید . با این کار حشره در آب شناور می شود و بیرون می آید .
آیا مشورت با پزشک لازم است ؟
اگر شی بیرون نیاید و کودک احساس درد و حساس بودن کند فوراً به دکتر مراجعه کنید .
دکتر چه اقداماتی خواهد کرد ؟
دکتر بعد از معاینه مجرای گوش خارجی شی را بیرون آورده و آسیب های احتمالی به پوست یا عفونتهای ایجاد شده بر اثر شی خارجی را مدارا می کنند .
شما چه کمکی می توانید بکنید ؟
اجازه ندهید که کودک کمتر از چهار سال با اشیاء کوچکی که قابل گذاشتن در بینی ،گوش و یا دهان است و امکان خفگی نیز دارد بازی کند .
البته در صورتی که کودکتان سابقه ی پارگی پرده گوش دارد و یا اگر به دلیلی از سالم بودن پرده صماخ مطمئن نیستید ( مثلاً در مواردی که سابقه خروج چرک از گوش وجود دارد ) از این روش استفاده نکنید در این شرایط به پزشک مراجعه کنید .