سرطان حنجره

پیشگیری از سرطان حنجره

امروزه ایجاد سرطان های مختلف موجب نگرانی های زیادی شده است که داشتن آگاهی های لازم می تواند این تشویش را تا حد زیادی برطرف نماید . در این بخش به توضیح بیشتر سرطان حنجره و راه های پیشگیری آن پرداخته شده است تا افراد و خانواده هایی که با سرطان حنجره درگیر هستند ، اطلاعات بیشتری کسب نمایند .

حنجره چیست ؟

حنجره سه عمل مهم انجام می دهد :

  • صدا تولید می کند که باعث صحبت کردن می شود .
  • هوا را حین تنفس وارد ریه ها می کند .
  • مانع رفتن غذا و مایعات به سمت ریه ها می شود .

حنجره از غضروف ساخته شده است و شامل سه بخش فوقانی ، فوق چاک لای ، میانی ، چاک لای و تحتانی تحت چاک لای است . قسمت فوقانی حنجره شامل بخشی است به نام اپیگلوت که مانع ورود غذا به جعبه صوتی و ریه ها می شود و از وقوع عفونت جلوگیری می کند . قسمت میانی حنجره شامل تارهای صوتی است و تار های صوتی هنگام نفس کشیدن باز شده و هنگام صحبت کردن و غذا خوردن بسته می شوند . قسمت تحتانی حنجره زیر تار های صوتی است و در محلی که حنجره به نای متصل می شود قرار دارد .

سرطان حنجره

سرطان حنجره

سرطانی که از این ناحیه آغاز می شود به سرطان حنجره و یا تار های صوتی معروف است  . در قسمت تحتانی حلق یک بخش نعلی شکل وجود دارد که غذا را به سمت مری هدایت می کند . قسمتی از حلق که در هر دو سمت حنجره قرار دارد ، حفره پریفرم نامیده می شود . دیافرات مانند کانالی هستند که غذا را به سمت مری هدایت می کنند . سرطان می تواند از قسمت تحتانی حلق آغاز شود که به آن سرطان حلق تحتانی گفته می شود .

علائم سرطان حنجره

سرطان حنجره با علائم متفاوتی خود را نشان می دهد که نیاز دارد شما به این علائم توجه داشته باشید .

سرطان حنجره می تواند از تار ها صوتی شروع شود و شما احساس کنید صدایتان تغییر کرده و گرفته شده است . اگر این مشکل تا دو هفته ادامه پیدا کرد حتما به پزشک مراجعه نمایید . همچنین ایجاد توده و تورم در حنجره ممکن است باعث شود هنگام خوردن غذا و یا آب با درد مواجه شوید و یا این گرفتگی باعث ایجاد سرفه های طولانی در شما شود . در صورت داشتن این علائم آن را جدی گرفته و حتما به پزشک مراجعه نمایید .

پیشگیری از سرطان حنجره

از مواردی که باعث ایجاد سرطان حنجره می شود :

 مصرف دخانیات والکل و اعتیاد داشتن به مواد مخدر و در ارتباط بودن با مواد شیمیایی است . البته عواملی مانند زمینه های ارثی مانند داشتن سرطان های سر و گردن در خانواده و همینطور در معرض پرتو درمانی قرار گرفتن نیز می تواند از عوامل ایجاد سرطان حنجره باشد .

البته رعایت بهداشت دهان و دوری کردن از مواد شیمیایی ، آلودگی های محیط و مراقبت از زخم های موجود در این ناحیه از عوامل پیشگیرانه است .

داشتن برنامه غذایی درست در زندگی ، پرهیز از هوای خیلی سرد و یا خیلی گرم . ، دوری از مصرف مواد مخدر می تواند در پیشگیری از سرطان حنجره بسیار موثر باشند .

سعی کنید در محیط و هوای سالم تنفس کنید و با داشتن اصول درست زندگی ، ایجاد این سرطان را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد .

 

نتیجه گیری

با توجه به مطالب عنوان شده می توان به این نتیجه رسید که رعایت برخی نکات تاثیر زیادی در پیشگیری از سرطان دارد و اهمیت دادن به علائم ایجاد سرطان ، تا چه حد می تواند در بهبود بیماری موثر باشد . برای مشاوره های بیشتر در این زمینه می توانید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط