خروپف کردن به دلیل لرزش بافت های نرم ناحیه ی سر و گردن هنگام خواب ایجاد می شود.این بافت های نرم در بینی ، سقف دهان و لوزه ها هستند.هنگام خواب مجراهای تنفسی باریک تر و شل تر می شوند و به هنگام دم هوا باید با فشار بیشتری از بین این بافت های نرم عبور کند ، آن ها را می لرزاند و باعث خروپف می شود.
جلوگیری از خروپف کردن
برای جلوگیری از خروپف کردن باید مجراهای تنفسی را باز نگه داشت چندین روش وجود دارد که عبارتند از :
- قبل از خواب نباید الکل نوشید زیرا الکل باعث می شود ماهیچه ها شل تر شوند و مجراهای تنفسی تنگ تر و فشرده تر کنند .
- نباید طاق باز بخوابیم موقع طاق باز خوابیدن باعث می شود که عضله زبان ، چانه و تمام بافت های چربی ناحیه غبغب بیشتر روی دستگاه تنفسی ما فشار وارد کند و مجاری تنفسی را فشرده و باریک تر کند پس به پهلو بخوابید.
- اگر با بینی نفس می کشید و خروپف می کنید بهتر است از نوارهای مخصوص بینی استفاده کنید که در بعضی از تحقیقات تجربه ثابت کرده است موثر است و آن را روی بینی می گذارند و باعث می شود که مجرای تنفسی را باز نگه دارد.
- اگر سرما خوردید و بینی کیپ شده بهتراست قبل از خوابیدن آن را تمیز کنید و از اسپری استفاده کنید.
- در صورتی که اضافه وزن دارید یعنی بافت های چربی چانه و ناحیه گردنتان خیلی زیاد است و همین باعث می شود که مجراری تنفسی تنگ تر شود پس باید مواظب اضافه وزنتان باشید.
- تحقیقات نشان داده موثرترین و بهترین روش برای تنگ کردن خروپف این است که عضلات و ماهیچه های تنفسی مثل گونه ها ،چانه و زبان و قسمت لوزه و حنجره را می توانیم قوی تر کنیم.
در صورتی که جزء آن دسته افرادی هستید که از خرخر کردن یا خروپف کردن خسته شدید بهتر است به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا بررسی های بیشتری بر روی شما صورت بگیرد.