جراحی تومورهای مغزی

به تمام تومورهای خوش خیم و بدخیمی که در مغز بوجود می آیند، تومورهای مغزی گفته می شود (تومورهای داخل جمجمه). به عنوان مثال، تومورهای عصبی-عضلانی، مننژیوم، تومورهای مننگوکوکی، تخلیه مغز و…

اولین علامت تومور مغزی معمولا سردرد می باشد. که چنانچه زود درمان نشود، عوارض جانبی زیادی را به همراه می آورد.

با پیشرفت این بیماری برخی از بیماری های دیگر مانند: فلج بازوها و پاها، اختلالات گفتاری، اختلالات بینایی و تشنج ها، در این بیماری مشاهده می شود. با معاینه فیزیکی و بالینی، امکان تشخیص اشتباه در ممکن می باشد. اما تشخیص نهایی این بیماری پس از سی تی اسکن و MRI مشخص می شود. برای درمان، از پاراستامول های مغزی( استامینوفن) ، جراحی، اشعه درمانی، شیمی درمانی یا ترکیبی از این ها را انجام می دهند. اما درمان جراحی برای حذف تومور، بهترین روش می باشد. پزشک معالج به منظور درمان، از عملکرد تومور مغزی یک نمونه از بافت مغز را می گیرد، سپس به طور دقیق بررسی می کند و فشار ناشی از تومور را در مغز برطرف می کند و همچنین حداکثر تلاش برای حذف توده تومور را به طور کامل انجام می دهد. البته این نوع درمان، بسته به این است که این فرایند جان بیمار را تهدید نکند و بافت های سالم مغز را از بین نبرد. اگر این عارضه به کندی پیش رود، درمان و حذف آن راحت تر انجام می شود.

 تعریف عمومی تومورهای مغزی: تومورهای مغزی، به تمام تومورهای اپی تلیوم اپیتلیال گفته می شود. این تومورها، به عنوان مثال، بافت عصبی مغز، غدد ترشحی مغز و… را تحت تاثیر می گذارد.

برخی از تومورهای اپیتلیال: تومورهای ستاره ای (اغلب ناشی از آستروسیت ها، که بافت حمایتی دارند)، ترومبوسیتوپنی (که عمدتا توسط سلول های گلیال، که بافت حامی است)، تومورهای مغزی خود مغز (تومور مخچه) ایجاد می کند.

علل تومورهای مغزی

تا به امروز علل رشد تومورهای مغزی به طور کامل مشخص نشده است. مشاهده شده است که بین اختلالات ژنتیکی (به عنوان مثال در فیبروبلاست های عصبی) و اغلب مواردی که در آن ها تومور مغزی ایجاد می شود، ارتباطی وجود دارد. همچنین فرض شده است که عوامل ژنتیکی در افزایش تومورهای مغزی موثر می باشد، اما عوامل دیگر ممکن است، خطر تومور مغزی را به همراه بیاورد، مانند: قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا، مواد شیمیایی یا پس از انجام پرتودرمانی

علائم تومورهای مغزی

اولین علامت تومور مغزی عمدتا سردرد است. هنگام لمس کردن، حجم خون داخل سر افزایش می یابد و این عارضه موجب بالا رفتن فشاردر شب می شود. این وضعیت در روز بهبود می یابد، اما این بهبود اغلب با تهوع و استفراغ همراه است. چنانچه سردرد ناشی از تومور مغزی افزایش یابد، نشانگر پیشرفت تومور می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط